Al·lèrgics

Al·lergics


Cal diferenciar entre al·lèrgia i intolerància alimentària (per exemple, a la lactosa o al gluten), ja que tot i produir en alguns casos una simptomatologia similar, la intolerància no desencadena reaccions del  sistema immunitari o de defensa.
L'al·lèrgia alimentària és una resposta immunològica exagerada de l'organisme que es produeix en persones hipersensibles com a conseqüència de la ingestió, la inhalació o el contacte amb un aliment determinat o els seus derivats, o amb un additiu contingut en aquest aliment. Les persones que en pateixen presenten símptomes quan ingereixen, inhalen o tenen contacte amb aliments que per a la majoria de la població són segurs i saludables.
Les al·lèrgies alimentàries poden també agreujar afeccions com l'asma o l'èczema, entre d'altres.


Els ingredients de declaració obligatòria són:


·                         Cereals que continguin gluten (és a dir, blat, sègol, ordi, civada, espelta, kamut o les seves varietats híbrides) i productes derivats.
·                         Crustacis i productes a base de crustacis.
·                         Ous i productes a base d’ou.
·                         Peix i productes a base de peix.
·                         Cacauets i productes a base de cacauets.
·                         Soja i productes a base de soja.
·                         Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).
·                         Fruita seca de clofolla, és a dir, ametlles, avellanes, nous (de noguera), anacards, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia, i productes derivats.
·                         Api i productes derivats.
·                         Mostassa i productes derivats.
·                         Grans de sèsam i productes a base de grans de sèsam.
·                         Anhídrid sulfurós i sulfits en concentracions superiors a 10 mg/kg o 10 mg/L expressat com a SO2.
·                         Tramussos i productes a base de tramussos.
·                         Mol·luscs i productes a base de mol·luscs.

  Si tens algun dubte sobre la seguretat alimentària a Catalunya, hi ha diverses formes de consultar-ho. Pots dirigir-te a l'ACSA per telèfon o correu ordinari, o els envies un correu electrònic a acsa@gencat.cat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada